For nogle måneder siden beskrev jeg i et blogindlæg, hvordan jeg elsker mayonnaise, og ja, jeg indrømmer: Det er en smule overdrevet at bruge så store ord, når det handler om noget så mondænt som tilbehør til et stykke smørrebrød eller dip til fritterne en lørdag aften.

Men min kalender – dén elsker jeg virkelig. Og hvorfor nu det?

Det er jo bare en kalender. En irriterende, lille bog, der konstant minder én om, hvor travlt man har, og hvilke ærinder, møder og forpligtelser, man ikke lige nåede. Et nødvendigt onde, som man modstræbende slæber med sig for at holde styr på sin tid. Måske er en kalender noget, du stædigt nægter at bruge – eller som du i hvert fald begrænser til et lejlighedsvist notat i den digitale kalender i telefonen eller computeren.

Men nej, sådan er det ikke for mig.

For det første, så er min kalender ikke en LILLE bog. De, der kender mig, ved, at min kalender er temmelig omfattende, at den kommer med tilbehør, og at jeg gladeligt slæber rundt på det alt sammen, når jeg er på farten fra A til B og fra Herodes til Pilatus. Jeg bruger nemlig min kalender til meget mere end “bare” planlægning – jeg bruger den også til at:

  • holde fokus på mine mål
  • styre min master-to-do-liste (jep, sådan en har jeg)
  • skrive noter og ideer ned
  • lave skitser over både dit og dat
  • holde styr på mine huskelister
  • evaluere mine planer og målsætninger
  • brainstorme og planlægge
  • hygge mig med at være kreativ, så planlægning bliver sjovt og fornøjeligt

Alt i alt er min kalender en højt værdsat følgesvend. Jeg har i nogle år brugt et amerikansk produkt, Passion Planner, som jeg har været og er meget glad for. Men der manglede alligevel et eller andet. Jeg ønskede mig plads til mine dagbogsnotater. Jeg ville gerne have mere rum til at udvikle og fastholde mine mål fortløbende. Jeg blev træt af at evaluere hver måned på samme måde. Jeg ville have udfordringer og input hver måned.

Derfor har jeg i samarbejde med Katharina Bregnhoved Mortensen udviklet en ny kalender, som vi har navngivet Min Bedste Tid (indtil videre). Undertitlen skyldes naturligvis, at når 2019 er gået og har vist sig at være den bedste tid i dit liv – så fortsætter udviklingen, og 2020 bliver endnu bedre.

I Min Bedste Tid (indtil videre) er der et nyt fokuspunkt hver måned, som hver især støtter op om dit arbejde henimod det eller de mål, som du har sat dig. Du vil arbejde med både produktivitet og planlægning, men også emner som nærvær, passion og tilgivelse, så du husker at holde balance og ro i dit travle liv.

Du kan læse mere om den nye kalender på www.minbedstetid.dk, hvor du også kan bestille dit eksemplar. Kalenderen findes som både paperback og hardback – og hvis du er hurtig, kan du erhverve dig paperback-udgaven til en særlig fordelagtig pris, hvis blot du indvilliger i at give os feedback på produktet i løbet af året.

Til sidst et lille tip: Aflæg et besøg på vores Facebook-side. Vi har lige nu en hurtig julekonkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar – kvit og frit.