Som du måske har gættet, har jeg rædsomt travlt med at holde modet oppe i årets NaNoWriMo. Det er, som om alle de vanskeligheder, der normalt hører hjemme i uge 2, har bredt sig ind over uge 3, hvor det ellers sædvanligvis plejer at køre lidt lettere med at holde historien i gang og ordtallet oppe. Jeg har svært ved at finde motivationen, jeg kan ikke få min indre kritiker til at tie stille, og jeg er håbløst bagud med mit ordtal. Jeg ved også godt, at det er fordi livet presser sig på med sine uopsættelige udfordringer og presserende problemer.

Så hvad gør jeg, når jeg står der midt i livets malstrøm? Det er nemt at lade sig rive med og give op. Udsætte det hele, for man kan jo altid skrive den historie på et andet tidspunkt, ikke sandt? Men dét, tror jeg, ville være en fejl. Jeg tror, at det er vigtigt at blive ved med at skrive — også om det bare er en lille smule. Så jeg bliver ved på trods af påtrængende pligter og overvældende opgaver. Eller måske netop på grund af denne modstand. Er det ikke sådan, det altid er? Når noget føles svært og uoverkommeligt, så bliv ved alligevel og klap dig selv på skulderen for hver lille ting, der lykkes. Så skal du nok holde hovedet over vandet og finde en vej frem.

Med det in mente vil jeg i denne uge give et godt tip til at opretholde din motivation (i stedet for den skriveøvelse, jeg ellers havde planlagt). Det betyder ikke så meget, om det er motivation til at skrive eller til noget helt andet – træning, studier, arbejde, eller hvad du har sat dig for at arbejde med. Tippet kan bruges i alle sammenhænge, og det er taget fra en kommende udgivelse, som du meget snart vil høre mere om – så det kan du godt begynde at glæde dig til.

Mit tip til dig, der gerne vil holde motivationen oppe, er: Tal med dig selv!

Det kan lyde som en joke, og noget, som ham den halvtossede henne på hjørnet gør, men den er god nok. Når du vil opretholde din motivation og skabe passion i dit liv, hjælper det at tale højt til dig selv. Det er langt mere effektivt, hvis du siger højt til dig selv: ”Jeg kan godt det her!” eller ”Jeg er engageret i at blive dygtig til det her”, end hvis du blot tænker det.

Derfor kan det være en god idé at begynde hver eneste dag med at tale positivt til dig selv. Højt og med indlevelse. Det er det, der på engelsk kaldes affirmations. Du behøver selvfølgelig ikke at gøre det på et tidspunkt, hvor der er andre til stede. Nogen ting vil man gerne holde for sig selv.

Stil dig foran spejlet og kig dig selv i øjnene imens. Du kan sige enkelte sætninger som f.eks. ”Jeg elsker mig selv” eller ”I dag vil jeg arbejde for at opnå mine mål” eller du kan udarbejde mere detaljerede affirmations. Måske virker det lidt underligt i begyndelsen, men hold ud — det er guld værd. Du kan læse mere om affirmations i The Miracle Morning af Hal Elrod – eller du kan vente på førnævnte kommende udgivelse, som jeg snart vil løfte sløret for.

Jeg skal bare lige have indhentet mit ordtal først. Der er mindre end en uge tilbage.

(Dette indlæg indeholder affiliate links)