Nu skal jeg kun sove én gang til, og så er det min fødselsdag! Denne gang er det oven i købet en rund én af slagsen. Jeg kan godt lide at have fødselsdag – og jeg er også god til at gøre et stort nummer ud af det, for det er så dejligt at få lykønskninger og blive fejret.

Jeg har heller ikke det mindste imod at blive ældre, for alder er jo som bekendt vejen til et langt liv. Og hvem vil ikke gerne have det? Med alderen bliver man (forhåbentlig) en lille smule klogere og falder til ro med sig selv. Det sætter jeg meget stor pris på. Så jeg vil kun delvist give Brigitte Bardot ret i, at “det er trist at blive gammel, men dejligt at blive moden”. For det er fantastisk at blive moden, men det er ikke spor trist at blive gammel. Alternativet er så meget værre.

Siden jeg nu er så glad for at have fødselsdag, har jeg besluttet, at du skal have en gave. I dagens anledning kan du nemlig anskaffe dig min digtsamling Det gyldne bæger til en uhørt lav pris hos Saxo.com. Faktisk foræringspris. Du kan købe paperback-udgaven for kun 36 kr. eller e-bogsudgaven for bare 14,62. Men husk: tilbuddet gælder kun i denne weekend (også kendt som Den Store Fødselsdagsweekend).

Jeg slutter af med endnu et citat om alder, også af en skøn kvinde, nemlig Ingrid Bergman, som sagde: “Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt.”

Dét er da værd at fejre!