April er forbi, og dermed er også Camp NaNoWriMo slut – og endnu engang nåede jeg det mål, jeg havde sat mig: I løbet af 30 dage fik jeg læst korrektur på hele manuskriptet til min første Fantasy-roman. Hele 378 sider fik jeg pløjet mig igennem, og nu sidder jeg så tilbage og kan næsten savne bogens personer og deres gøren og laden. For sådan er det, når man skriver – måske især under NaNoWriMo: På ubegribelig vis får historiens personer deres eget liv. De siger og gør ting, som man bestemt hverken havde planlagt eller forudset, og pludselig bærer de historien i en helt ny retning. Det er fascinationen – og det sjove – ved at skrive prosa.

Nu venter en ny måned med nye muligheder. Flere nye projekter venter i kulissen: Blandt andet skal jeg arbejde med min næste digtsamling, Rimfrost, som udkommer senere på året. Det bliver rigtig spændende – og indtil da kan du jo kigge nærmere på min første digtsamling, Det Gyldne Bæger, eller du kan læse mere om mine udgivelser her på siden. Jeg slipper dog ikke fantasy-fortællingen om pigen Lutzo endnu. Rettelserne fra april måneds korrekturlæsning skal indarbejdes, så nu er det tid til at give sig i kast med at den sidste, store gennemgang af manuskriptet. Jeg håber at kunne klare mindst ét kapitel om dagen, så det vil tage mig omkring seks til syv uger, inden jeg er klar til at sende Lutzo videre til et forlag, og så begynder endnu en lang proces.

Det er jo temmelig lang tid at vente, hvis du er nysgerrig efter at snuse til historien – og derfor har jeg besluttet at give dig en forsmag på historien om Lutzo. Du kan hente det første kapitel lige her.

God læselyst!